Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Тигролови
Енвайром > Головний > Література
MustangUA
Нещодавно прочитав книгу Івана Багряного “Тигролови”. Сподобалось. Дуже.
Давно хотів прочитати твір такого плану - патріотичний, героїчний, місцями романтичний. А головне - цікавий. Бо, відверто кажучи, небагато в українській літературі цікавих та актуальних творів. Шкода…
Багато про книгу не розповім (адже пишу цей запис в першу чергу для того, щоб Ви прочитали книгу). Так от, починається все так:
Григорія Многогрішного, правнука славетного українського гетьмана Дем’яна Многогрішного, за патріотичні погляди засилають до Сибіру. Призначаючи термін - двадцять п’ять років… Ешелон несеться на величезній швидкості, проте Григорію вдається вистрибнути. Вистрибнути у безлюдну Сибір…

Що було далі? Читайте книгу.

Взяти її можете у найближчому магазині книг чи бібліотеці. Для любителів читати з монітора (до яких я не відношусь) лінк на Бібліотеку Української Літератури.

Є ще й екранізація від Ростислава Синька, датована 1994 роком. На мою скромну думку, фільм псує враження від книги. Та якщо бажаєте, можете скачати з Torrent-трекера. Ось лінк.
denzyman
Читав я таке. Єдиний пригодницький роман в українській літературі.
H@rry
Мну дуже твір сподобався, він показує, наскільки жорстоким був тоталітарний режим!
MustangUA
Ти його хоч читав? У повному варіанті?

Там не так вже й багато про комуняк...
H@rry
На уроці української літератури ми з училкою розшлядали цей твір, суть я зрозумів rolleyes.gif
MustangUA
То як ти можеш казати що тобі сподобався цей твір, як ти його не читав?
H@rry
Частково я його читав все-таки...
Цвітуйчик
Цитата(H@rry @ 3.06.2008 - 16:40) *
Частково я його читав все-таки...

частково, це типу з хрестоматії?))) якщо так, то вже краще казати що не читав rolleyes.gif
Мені книжка сподобалася, а от про жостокість тоталітарного режиму якраз більше в "Сад Гетсиманський", але ти його тим більш не прочитаєш, раз не осилив порівняно тоненьку книжечку "Тигролови" rolleyes.gif
MustangUA
"Сад Гетсиманський" це про того ж Многогрішного, тільки до подій книги "Тигролови"?
Цвітуйчик
Цитата(MustangUA @ 3.06.2008 - 17:50) *
"Сад Гетсиманський" це про того ж Многогрішного, тільки до подій книги "Тигролови"?

Ні, не про нього.
H@rry
Цитата(Цвітуйчик @ 3.06.2008 - 17:30) *
частково, це типу з хрестоматії?))) якщо так, то вже краще казати що не читав rolleyes.gif
Мені книжка сподобалася, а от про жостокість тоталітарного режиму якраз більше в "Сад Гетсиманський", але ти його тим більш не прочитаєш, раз не осилив порівняно тоненьку книжечку "Тигролови" rolleyes.gif

Читав rolleyes.gif і все blink.gif
Цвітуйчик
Цитата(H@rry @ 6.06.2008 - 09:45) *
Читав rolleyes.gif і все blink.gif

Як це ти міг читати все, якщо сам написав, що читав частково? rolleyes.gif
H@rry
Смисл, головну тему я вловив smile.gif
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.